از ویدئو پروژکتورها در مراکز آموزشی ، کنفرانس ها و… استفاده می شوند.البته امروزه استفاده از ویدئو پروژکتورهای خانگی نیز بسیار رواج یافته است. اما توجه به حفظ و نگهداری دستگاه پروژکتور یکی از مهم ترین مواردی است که باید به آن توجه داشت. لامپ پروژکتور یکی از گرانترین قطعات دستگاه ویدئو پروژکتور می باشد. برای اینکه کیفیت تصویر خوب داشته باشیم و مدت زمان بیشتری بتوانیم از لامپ پروژکتور استفاده کنیم باید با شیوه های نگهداری از لامپ های پروژکتور آشنا شویم. چرا که لامپ های پروژکتور عمر محدودی داشته و باید تعویض شوند. برای تعمیر ویدئو پروژکتور زیراکس خود به یکی از شعب نمایندگی پروژکتور زیراکس مراجعه بفرمایید.
راه های نگهداری از لامپ ویدئو پروژکتور
استفاده نکردن بیش از حد از دستگاه
به طور استاندارد طول عمر لامپ ویدئو پروژکتورها 10000 یا 20000 ساعت می باشد. بنابر این اگر شما فقط روزی 2 ساعت از دستگاه پروژکتور استفاده کنید دستگاه برای شما میتواند 10 سال یا 20 سال کار کند. بنابر این از استفاده غیر ضروری و روشن گذاشتن دستگاه اجتناب کنید.
روشن و خاموش نکردن مداوم دستگاه
روشن و خاموش کردن پی در پی دستگاه می تواند به رشته های موجود در دستگاه آسیب بزند. پس آن را از دسترس کودکان دور نمایید.
استفاده از حالت اکو دستگاه
یکی از شیوه های نگهداری لامپ پروژکتور استفاده از حالت اکو دستگاه می باشد. در این حالت نور لامپ کمتر شده ولی به مدت بیشتری کار می کند. کم شدن نور لامپ باعث کم شدن کیفیت تصویر می شود. برای حل این مشکل محیط را تاریکتر کنید تا دید بهتری داشته باشید.
جدا نکردن دو شاخه دستگاه از پریز بلافاصله بعد از استفاده
پس از استفاده از دستگاه پروژکتور هرگز دوشاخه آن را از پریز جدا نکنید. زیرا لامپ پروژکتور داغ می شود و پس از خاموش شدن دستگاه با کمک فن های خنک کننده باید خنک شود. اگر دو شاخه دستگاه را بلافاصله از پریز جدا کنید فن های خنک کننده از کار می افتند و لامپ ویدئو پروژکتور داغ باقی می ماند و در اغلب مواقع می سوزد.
جابه جا نکردن دستگاه پس از استفاده
پس از خاموش کردن پروژکتور، دستگاه دارای حرارت و گرماست. این داغی باعث شکننده شدن رشته های آن می شود. به هیچ وجه زمانی که دستگاه داغ است آن را جا به جا نکنید.
تمیز کردن فیلترهای در زمان مشخص
تمیز کردن فیلترهای دستگاه یکی از شیوه های نگهداری لامپ پروژکتور است. اغلب دستگاه ها داری یک چراغ ال ای دی هستند. رنگ این چراغ در زمان های متفاوت یک هشدار است به چراغ هشدار توجه کنید و در صورت لزوم فیلتر دستگاه را تعویض نمایید.
- چراغ ویدئو پروژکتور با رنگ قرمز در حال هشدار و چشمک زدن است. (وجود اشکالاتی در فن خنک کننده یا سنسور دما)
- چراغ ویدئو پروژکتور با رنگ نارنجی در حال هشدار و چشمک زدن است. (داغی بی از حد دستگاه)
- چراغ ویدئو پروژکتور با رنگ قرمز ثابت شده است. (داغی بیش از حد پروژکتور و احتمال خاموشی آن به طور خودکار
- تیره بودن تصویر ارسال شده از ویدئو پروژکتور
- وجود گردو خاک در هوای خروجی فن