ویدئو پروژکتور یک دستگاه خروجی است که قابلیت اتصال به کامپیوتر را دارد و به عنوان گزینه دیگری به جای نمایشگر یا تلویزیون انتخاب می شود؛ زیرا قابلیت نمایش تصاویر برای تعداد زیادی از افراد را دارد. این دستگاه تصاویر تولید شده توسط پخش کننده ها را می گیرد و آن ها را روی یک سطح بزرگ مانند یک دیوار یا پرده سفید پخش می کند. پروژکتورها اشکال و اندازه های مختلفی دارند و در شرایطی مانند کلاس درس، سینمای خانگی، آموزش اداری یا جلسات ارائه و غیره استفاده می شوند. در این مقاله می خواهیم در مورد انواع ویدئو پروژکتور و ویژگی های هر کدام صحبت کنیم، تا افرادی که قصد خرید دارند، با انواع مختلف موجود آشنا شوند.
انواع ویدئو پروژکتورها
ال سی دی (LCD) و دی ال پی (DLP)، دو نوع معمول پروژکتورها هستند. البته سی تی آر (CTR) نیز نوع دیگری است که در زمان آغاز به کار پروژکتورها محبوب بودند. امروزه دیگر از ویدئو پروژکتورهای سی تی آر استفاده نمی شود، زیرا نور خروجی کمی دارند و بسیار بزرگ هستند. در این بخش ابتدا انواع ویدئو پروژکتورها را بر اساس تکنولوژی ساخت بررس می کنیم.
انواع ویدئو پروژکتور: سی تی آر (Cathode Ray Tube)
CRT که مخفف عبارت Cathode Ray Tube است، یک دستگاه پخش ویدئو است که از یک لوله پرتو کاتدی (که کوچک و با روشنایی بالا است) به عنوان عنصر تولید کننده تصویر استفاده می کند. یک لنز در جلوی صفحه CRT قرار می گیرد که از طریق آن تصویر فوکوس شده و روی صفحه نمایش بزرگ می شود. در اوایل دهه 1950، انواع ویدئو پروژکتورهای CRT رنگی برای اولین بار وارد بازار شدند. به جای یک CRT تک رنگ، بیشتر پروژکتورهای CRT مدرن دارای لوله های CRT رنگی (قرمز، سبز و آبی) و لنزهای مخصوص به خود برای تولید تصاویر رنگی هستند. نمونه ای از تصویر پروژکتور CRT در زیر آورده شده است. پروژکتورهای CRT امروزه معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرند، زیرا برق زیادی مصرف می کنند و وزن زیادی زیاد و اندازه بزرگی دارند. همچنین آن ها قابل حمل نیستند. اگرچه به گفته کاربران، کیفیت تصویر پروژکتورهای CRT عالی است، اما ممکن است راه اندازی یک پروژکتور CRT در مرحله اولیه دشوار باشد.
انواع ویدئو پروژکتورها: ال سی دی (Liquid Crystal Display)
پروژکتور LCD نوعی پروژکتور مبتنی بر نمایشگرهای کریستال مایع است که به طور گسترده در سمینارهای تجاری، ارائه ها و جلسات استفاده می شود. آن ها از کریستال مایع برای نمایش تصاویر، داده ها یا ویدئوها و عملکرد روی فناوری انتقال استفاده می کنند. پروژکتورهای LCD دارای بازتولید رنگ عالی هستند و تولید آن ها ارزانتر است، که باعث می شود در مقایسه با بسیاری از انواع ویدئو پروژکتورها، محبوبیت بیشتری داشته باشند. به طور کلی، این نوع پنل های نمایشگر در بسیاری از دستگاه ها مانند تلفن های همراه، بازی های ویدئویی قابل حمل، لپ تاپ ها، رایانه ها و تلویزیون ها استفاده می شود. در مقایسه با فناوری CRT، صفحه نمایش در فناوری LCD بسیار نازک تر است. تصویر زیر نمایانگر ظاهر یک پروژکتور LCD است.
انواع ویدئو پروژکتورها: دی ال پی (Digital Light Processing)
پروژکتورهای DLP برای نمایش در هر دو حالت front و rearاستفاده می شوند و می توانند به عنوان تک تراشه یا سه تراشه طبقه بندی شوند. بیش از 16 میلیون رنگ را می توان توسط پروژکتورهای DLP تک تراشه ای تولید کرد. در حالی که بیش از 35 تریلیون رنگ را می توان توسط مدل های سه تراشه ای تولید کرد که باعث می شود پروژکتور قادر به ارائه تصاویر واقعی تر و طبیعی تر باشد. پخش فرانت زمانی است که پروژکتور در جلوی پرده قرار دارد و در نوع پخش rear، پروژکتور پشت پرده قرار دارد.
ویدئو پروژکتورهای لیزری
Laser projector یکی از انواع video projector است که برای پخش تصاویر و فیلم ها از منابع مختلف مانند کامپیوتر، دی وی دی و بلوری استفاده می شود. ویدئو پروژکتور لیزری، به جای استفاده از لامپ های فلزی، از یک منبع نوری لیزری استفاده می کند که عمر طولانی تر و نور قوی تری دارد. این نوع پروژکتورها برای استفاده در سالن های کنفرانس و نمایشگاه ها، سینما، سالن های اجتماعات و حتی استفاده خانگی مناسب هستند.
بیشتر بخوانید: تعمیر لیزر پروژکتور زیراکس
انواع ویدئو پروژکتورها از نظر کاربرد
سه نوع پروژکتوری که در بخش قبل معرفی کردیم، سه نوع اصلی هستند که براساس سیستم کاری و فناوری ساخت دسته بندی شده اند. در این بخش می خواهیم در مورد انواع ویدئو پروژکتورها از نظر کاربرد صحبت کنیم.
پروژکتورهای آموزشی
پروژکتورهای سقفی می توانند برای مقاصد آموزشی در کلاس های درس از نظر ارائه مناسب باشند. آن ها برای انجام سخنرانی های دانشجویی مزایای زیادی به شما ارائه می دهند. این پروژکتورها توسط بسیاری از مدارس دولتی استفاده می شوند و برای جلسات، یادداشت برداری، نمایش در تئاتر، فعالیت های باشگاهی و غیره استفاده می شوند. از 2000 تا 3000 لومن در ویدئو پروژکتورها گنجانده شده است که در مقایسه با پروژکتور سینمایی نرخ بالاتری است.
این پروژکتورها برای استفاده در کلاس های درس که تعداد دانشجویان و دانش آموزان زیاد است، مناسب هستند. حتی نصب آن ها راحت است و وزن کمی هم دارند. علاوه بر این، انواع ویدئو پروژکتورهای آموزشی را می توان در جلوی صفحه نمایش قرار داد، زیرا این پروژکتورها انواعی با برد کوتاه هستند.
بیشتر بخوانید: شیوه های نگهداری از لامپ پروژکتور
سینمای خانگی
این پروژکتورها می توانند انواع مختلف صفحه نمایش ها با نسبت های مختلف و انواع مختلف ویدیویی که ممکن است به آن نیاز داشته باشید را پوشش دهند. همچنین دارای منابع ورودی مختلفی مانند usb، hdmi، VGA و غیره هستند. می توان از این پروژکتورها برای پخش اینترنتی، بازی های ویدیویی و همچنین پخش تلویزیونی HD استفاده کرد.
سینمای حرفه ای
یکی دیگر از کاربردهای پروژکتورها، در سینما یا خانه های فیلم است که تعداد زیادی از افراد می توانند با هم فیلم تماشا کنند. این پروژکتورها پروژکتورهای حرفه ای هستند و به عنوان ویدئو پروژکتور فیلم سینمایی شناخته می شوند. اغلب کارایی و قدرت این انواع ویدئو پروژکتورها، بیشتر از سایرین بوده و نرخ بروز ایراد در آن ها بسیار کم است.
ویدئو پروژکتور قابل حمل
افراد ممکن است به دلایل مختلفی نیاز به استفاده از پروژکتور در خارج از منزل، کلاس و سالن های کنفرانس داشته باشند. حتی ممکن است در این مکان ها هم نخواهند از سیستم هایی که نیاز به نصب خاصی دارند استفاده کنند. به همین دلیل پروژکتورهای قابل حمل ساخته شده اند که کوچک هستند و به راحتی می تواند در هر مکانی از آن ها استفاده کرد.
خدمات نمایندگی پروژکتورهای زیراکس
برند زیراکس یکی از محبوب ترین برندهای لوازم اداری است که پروژکتورهای مختلفی نیز تولید می کند. اگر شما هم از انواع ویدئو پروژکتورهای این برند استفاده می کنید، اما با مشکلی در دستگاه خود برخورد کرده اید، می توانید به راحتی برای دریافت خدمات نمایندگی مجاز زیراکس از جمله تعمیر دستگاه، تعویض قطعات و غیره با ما تماس بگیرید. شماره تماس های اعلامی به صورت 24 ساعته در دسترس هستند.
برای برخورداری از خدمات تعمیرات پروژکتورهای زیراکس، می توانید به شعب نمایندگی نیز مراجعه کنید.