اشتراک گذاری

جت پرینتر چیست و چه کاربردی در صنایع دارد؟

همه ما دیده ایم که روی بسته مواد غذایی، تاریخ تولید و انقضا ثبت می شود، یا روی بسته بندی هر محصول دیگری، بارکدی وجود دارد. این اطلاعات بسته به محصول می توانند در تولید هر روز کارخانه ها و کارگاه ها متفاوت باشند. سؤال این جا است که آیا کارخانه ها، برای هر روز بسته بندی جدیدی سفارش می دهند، که اطلاعات مندرج روی آن مختص همان روز باشد؟ بدون شک این کار عاقلانه نیست. در عوض آن ها در خطوط تولید خود، ایستگاهی برای درج تاریخ، بارکد و اطلاعات روزانه این چنینی دارند. این کار به کمک دستگاه های جت پرینتر صنعتی انجام می شود که در این مقاله قصد داریم در مورد آن صحبت کنیم.

جت پرینتر صنعتی چیست

جت پرینتر چه ویژگی هایی دارد؟

جت پرینترهای صنعتی، ابزارهایی هستند که به کمک آن ها می توان روی مواد مختلفی مانند بسته بندی های کاغذی، فلزات، پلاستیک و … برچسب چاپ کرد. برخی از ویژگی های جت پرینترهای صنعتی عبارتند از:

  • سرعت چاپ بالا
  • قابلیت چاپ روی سطوح مختلف و در انواع محیط ها
  • دقت بالای چاپ و عدم نیاز به استفاده از قالب چاپ
  • قابلیت چاپ با رنگ های متنوع و حتی چاپ چند رنگ
  • قابلیت اتصال به شبکه و کامپیوتر جهت کنترل چاپ
  • دارای صفحه نمایش برای نمایش وضعیت چاپ و پیکربندی دستگاه
  • قابلیت چاپ روی سطوح خمیده و پوشش دار
  • قابلیت استفاده از حافظه های جانبی مانند فلش
  • پشتیبانی از زبان فارسی هم در منو و هم در چاپ
  • قابلیت محاسبه جوهر مورد نیاز برای هر چاپ

در کل، جت پرینترهای صنعتی به عنوان یک راه حل سریع، دقیق و مؤثر در بسیاری از صنایع نظیر بسته بندی، چاپ و تولید محصولات مورد استفاده قرار می گیرند. فقط به یاد داشته باشید که باید از جوهر مناسب استفاده کنید که سریع خشک شود و غبار را به خود جذب نکند.

اگر قصد دارید برای مصارف غیرصنعتی پرینتر تهیه کنید، بهتر است ابتدا با بهترین پرینترها آشنا شوید.

انواع جت پرینترها کدامند؟

به طور کلی دو نوع جت پرینتر صنعتی وجود دارد: دستی و ثابت. مجموعه های صنعتی می توانند بسته به نیاز خود یکی از این دو مورد را انتخاب کنند. در زیر به معرفی ویژگی های هریک پرداخته ایم:

  • جت پرینتر دستی

این نوع پرینترها کوچک هستند و نمی توانند به صورت خودکار کاری انجام دهند. به این ترتیب باید شخصی این کار را برعهده بگیرد. البته استفاده از آن ها ساده است. کافی است اپراتور متن مورد نظر را انتخاب کرده، دستگاه را جلوی محصول بگیرد و با فشردن دکمه دستگاه، عملیات چاپ را انجام دهد.

دو حالت برای انتخاب این نوع پرینترها وجود دارد. ممکن است محصول تولیدی در بسته بندی های خیلی بزرگ ارائه شود که امکان گذراندن آن از یک خط تولید وجود ندارد. یا کارگاه کوچک است و هنوز محصولات زیادی ندارد و نمی خواهد هزینه زیادی برای تهیه پرینتر سنسوردار صرف کند.

  • جت پرینتر ثابت

کارخانه های بزرگ از نوار نقاله برای حرکت محصول از تولید تا بسته بندی استفاده می کنند. جت پرینتر ثابت، بخشی از این خط حرکت محصول است. زمانی که بسته بندی نهایی شد، به پرینتر می رسد تا دستگاه بارکد، برچسب، تاریخ تولید و انقضا و سایر اطلاعات لازم را روی آن چاپ کند. کافی است پرینتر برای چاپ برنامه ریزی شده و مشخص شود که چه متنی را باید چاپ کند. زمانی که محصول به پرینتر برسد، سنسور های آن جسم جدید را تشخیص داده و عملیات چاپ را انجام می دهد.

جت پرینتر

جت پرینتر چگونه کار می کند؟

این پرینترها در عمل همان پرینترهای جوهرافشان هستند، چراکه جوهر را به روی سطح مورد نظر اسپری می کنند. به این ترتیب نحوه کار آن ها کاملاً مشابه پرینترهای معمولی است. این دستگاه ها هم از هد، برد و فیلتر تشکیل شده اند. همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، نحوه کار جت پرینتر صنعتی، به دلیل وجود سنسور تشخیص جسم و امکان چاپ روی انواع سطوح، متفاوت است.

انواع جت پرینتر های صنعتی

سیستم های چاپ جوهر افشان صنعتی یا همان جت پرینترها و هدهای چاپ جوهر افشان صنعتی که بر اساس آن ها ساخته شده اند، به طور کلی به دو دسته continuous (CIJ) یا drop on demand (DOD) طبقه بندی می شوند، که در هر طبقه بندی انواع مختلفی وجود دارد. همانطور که از نام آن پیدا است، فناوری جت پرینتر پیوسته یاcontinuous به طور مداوم قطرات جوهر را از هد چاپ خارج می کند. سپس این قطرات یا به عنوان قطره های چاپ به زیرلایه هدایت می شوند یا برای چرخش مجدد و استفاده مجدد به یک کلکتور بر می گردند. فناوری Drop on Demand فقط در صورت لزوم قطرات را از هد چاپ بیرون می کشد.

روش های نگهداری از پرینتر در استفاده از انواع پرینترها اهمیت دارد. با اطلاع از این موارد می توانید طول عمر دستگاه خود را بالا ببرید.

انواع پرینتر های DOD

  • پرینتر پیزو

جت پرینتر پیزو، نوعی از دستگاه های چاپ است که برای چاپ در حجم بالا و با کیفیت بالا استفاده می شود. این دستگاه ها از فناوری جت پرینتر استفاده می کنند که به واسطه آن، قطرات جوهر رنگی را روی سطح کاغذ پخش می کنند تا نقوش و متن های مورد نظر را ایجاد کنند.

اصل عملکرد جت پرینتر پیزو بر اساس استفاده از پیزوالکتریک ها (Piezoelectric) است که به واسطه تغییر شکل ماده اولیه، باعث پرتاب قطرات جوهر رنگی می شوند. این دستگاه ها به دلیل قابلیت چاپ در حجم بالا و با کیفیت بالا به خصوص در صنایع مختلفی از جمله چاپ بسته بندی، برچسب زنی، تولید کارت و بازاریابی مورد استفاده قرار می گیرند.

  • پرینتر ترمال یا حرارتی

با اینکه اغلب از تکنولوژی پرینتر های حرارتی در مصارف رومیزی برای چاپ اسناد مشتریان استفاده می شود، آن ها توانسته اند به واحدهای صنعتی هم راه پیدا کنند. در این تکنولوژی، قطرات جوهر از طریق بالا رفتن دما بین 350 تا 400 درجه سانتیگراد ایجاد می شوند. این دما، غشائی از جوهر می سازد که بخار شده و فشاری ایجاد می کند که قطرات رنگ را به درون نازل هدایت می کند.

از مزایای تکنولوژی جت پرینتر حرارتی، می توان به قطره های بسیار کوچک و چگالی بالای نازل اشاره کرد. تراکم بالای نازل منجر به فشرده بودن ابعاد دستگاه، کاهش هزینه های هد چاپ و وضوح بالای چاپ می شود.

مرکز تعمیرات پرینتر زیراکس

در چه صنایعی از جت پرینتر استفاده می شود؟

در پاسخ به این سؤال می توانیم بگوییم، هر محصولی که در هر صنعتی تولید می شود، اطلاعات مخصوص به خود را دارد که اصالت آن را مشخص می کند. برای مثال در صنعت خودرو سازی، اجزای مختلف هر خودرو باید لوگوی شرکت سازنده، کد سری تولید و تاریخ تولید داشته باشند. در صنایع غذایی هم هر چیزی که تولید می شود، باید تاریخ و قیمت داشته باشد. بنابراین کاربردهای جت پرینتر، محدود به تعدادی صنعت خاص نیست و لازم است در همه کارخانه ها کارگاه های تولید محصول، وجود داشته باشند.

جوهر جت پرینتر

جوهر جت پرینتر ها (Inkjet Printers) از تکنولوژی پیشرفته‌ای برای چاپ استفاده می‌کنند که در آن قطرات ریز جوهر با دقت بر روی کاغذ پاشیده می‌شوند. این نوع پرینترها به خاطر کیفیت بالای چاپ رنگی و توانایی تولید تصاویر با جزئیات زیاد، بسیار محبوب هستند. عملکرد آن‌ها شامل تبدیل داده‌های دیجیتال به سیگنال‌ های الکتریکی است که به هد پرینتر ارسال می‌شوند.

هد پرینتر، با استفاده از نازل‌های ریز، جوهر را به شکل کنترل‌ شده بر روی کاغذ می‌پاشد. جوهر جت پرینترها بر روی انواع مختلف کاغذها و مواد چاپ می‌کنند و به دلیل قیمت مناسب و طراحی جمع‌وجور، گزینه‌ای ایده‌ آل برای کاربران خانگی و کسب‌ و کارهای کوچک هستند. اما باید به هزینه بالای جوهر و سرعت چاپ پایین‌ تر نسبت به پرینتر های لیزری توجه کرد.

برای آشنایی با مزایا و معایب پرینتر های تحت شبکه کلیک کنید.

ویژگی‌ها و مزایای جوهر جت پرینتر

  • کیفیت چاپ بالا: جوهر جت پرینترها توانایی تولید چاپ‌های با کیفیت بالا، به ویژه در چاپ رنگی و تصاویر دارند. این ویژگی آن‌ها را برای عکاسان و طراحان گرافیک مناسب می‌کند.
  • قابلیت چاپ بر روی مواد مختلف: این پرینتر ها می‌ توانند بر روی انواع کاغذ ها، از جمله کاغذ های براق و مات، و حتی بر روی برچسب‌ ها و مواد دیگر چاپ کنند.
  • قیمت مناسب: به‌طور کلی، قیمت خرید جوهر جت پرینترها نسبت به پرینترهای لیزری پایین‌تر است، که آن‌ها را گزینه‌ای مناسب برای کاربران خانگی و کوچک می‌سازد.
  • حجم کم و طراحی مناسب: اکثر جوهر جت پرینتر ها طراحی جمع‌ و جوری دارند که به راحتی در فضا های کوچک جا می‌گیرند.

سرویس و نگهداری جت پرینتر

پرینترهای صنعتی روزانه ساعات طولانی کار می کنند و بسته به اندازه کارخانه، ممکن است هیچ توقفی در کارشان وجود نداشته باشد. به این ترتیب مسلماً در بازه های زمانی مختلف، نیاز به سرویس دارد. یکی از خدمات اصلی سرویس این دستگاه ها، تمیز کردن آن ها است. به طور کلی پرینتر جوهر افشان به مرور دچار آلودگی هایی می شوند که مانع خروج درست جوهر می شود. این خدمات توسط تکنسین های تعمیرات پرینتر ارائه می شود و شما می توانید با تماس با ما و ارتباط با کارشناسان تماس تلفنی، اطلاعات لازم را در این خصوص به دست آورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

دوازده − 10 =